Vragenlijst Eva Bierens

 • apr 2017
 • Eva Bierens
 • 1
 • 5
 • 706

Ha Christine,

Hopelijk heb ik hem op het juiste forum geplaatst.

Groeten,

Eva

Reacties

5 reacties, meest recent: 4 april 2017
 • Is het deze? Denk het wel, ga er even naar kijken @Eva. En nee, dit is jouw persoonlijke pagina! Als je hier iets plaatst dan krijg ik daar geen melding van. Vandaar...

 • Hoi Eva,

  algemeen: er staan nu heel veel vragen in je lijst, en de manier van formuleren lijkt heel erg op een (kwantitatief) surveyonderzoek. Zie onder om dit aan te passen. Tegelijkertijd, als je al deze vragen aanpast dan krijg je straks hele lange interviews. Er zitten nu echt veel kernconcepten in, en volgens mij heb ik een aantal hiervan nog niet eerder gezien. Kijk nog een keer goed of je dit echt allemaal nodig hebt; zo ja, zou je nog wel kunnen proberen om een en ander samen te voegen. Sommige vragen lijken sterk op elkaar, waardoor je de vraag maar één keer zou kunnen stellen. Daarnaast voorkom je op die manier dat de respondenten te snel "moe" worden. Tenslotte is het bij zo'n lange vragenlijst heel belangrijk dat je goed kan bijhouden wat al is gezegd; want het kan zijn dat sommige vragen tijdens het gesprek aan bod komen, zodat je ze niet later nog hoeft te stellen. Het kan helpen om de belangrijkste woorden in zo'n vraag dan vet of geel te markeren.

  - intro: je zou de tekst hier alvast kunnen uitwerken. Of alternatief met steekwoorden werken, dan hoef je namelijk niet tijdens het interview de huidige tekst om te zetten in de woorden die je daadwerkelijk wilt gebruiken. Scheelt weer.

  - Per vraag één zin. Dus de eerste vraag bijv. moet je opsplitsen.

  - evtl nog 1.4. Welke andere functies heb je al bekleed (bij de AH)?

  - 2.2 en 2.3 zijn bijna hetzelfde, kun je samenvoegen.

  - Vermijd ja/nee vragen. 2.1 bijv. kan beantwoord worden met ja/nee, zonder dat je iets opschiet.

  - 3.1 is vrij sturend. Beter: Op welke manieren wordt er kennis over voedselverspilling gedeeld met elkaar binnen het filiaal? (Want: "genoeg" kennisdelen is heel vaag, wat is genoeg?)

  - 3.2 zou ik het tweede gedeelte eerst niet vragen, dus liefst tussen haakjes plaatsen. Alleen vragen als mensen niet vanuit zichzelf vertellen. Anders is dit zeer sturend.


 • Hoi Christine,

  Bedankt voor je feedback. Ik heb de vragen aangepast! Het klopt inderdaad dat de vragen wellicht wat kwantitatief lijken. Dit komt omdat de onderzoeken die ik heb gevonden waarin sociaal kapitaal en transactive memory system gemeten worden alleen maar kwantitatief gemeten zijn. Ik heb tot op heden nog geen artikelen gevonden waarin ze kwalitatief zijn gemeten. Gezien de tijdsdruk waarin ik de interviews moet afnemen heb ik deze zoveel mogelijk probeert kwalitatief te formuleren. Daarnaast heb ik geprobeerd de drie kernconcepten (transactive memory system, sociaal kapitaal en organisatieroutines) zoveel mogelijk in de vragen laten terugkomen. Zo wil ik met behulp van de eerste twee onafhankelijke concepten de afhankelijke; organisatieroutine zoveel mogelijk kunnen verklaren. Ik zal de vragen nogmaals doorlopen. En blijven zoeken naar kwalitatieve artikelen. Daarnaast heb ik gisteren mijn eerste interview gehad en zo meteen nog twee.


  Groeten,

  Eva

 • Heel veel success in ieder geval!

  Die drie thema's zijn volgens mij prima zo, alleen het "staartje" (trust etc) is vrij lang. Je kan ook even kijken hoe de eerste interviews gaan, misschien loopt het wel los en vind je je eigen draai.

Wil je een reactie geven? Meld je dan eerst aan